Tuesday, February 8, 2011

Testimoni Muhammad Afiq Al-Fateh

Pertama sekali ana ucapkan tahniah kepada ustaz kerana telah mengarang buku yang benar-benar menimbulkan keghairahan untuk memahami sejarah Turki Uthmaniah dgn lebih mendalam. Sukar benar mendapatkan karya hebat anta. Terlalu laris dipasaran. Fakta-fakta yang disusun begitu menarik sehingga ana merasakan bahawa setiap manusia punya potensi yang boleh digilap untuk menjadi Al-Fateh.


Ana pernah menyertai Kem Kepimpinan Al-Fateh edisi pertama. Penghayatan ketika itu di tahap sederhana. Barangkali fokusnya adalah lebih kepada anak-anak muda di kampus dan bukan pengkhususan terhadap pembukaan Constantinople sahaja. Namun ana rasa selepas membaca buku ustaz datang rasa keinsafan untuk berubah menjadi seorang yang lebih terbuka dari sudut polisi, ketegasan dan menjadi anak muda yang berjaya.


Ana melihat buku ustaz suatu kematangan dalam memahami jiwa anak muda dalam konteks yang mudah difahami oleh mana-mana anak muda.


Ana mengharapkan agar di masa depan ustaz diberi keizinan oleh Allah Taala untuk mendapatkan sumber-sumber dari Turki dengan lebih banyak dan tepat. Ana suka dengan gaya penulisan ustaz.

Teruskan menulis.


Sekadar pandangan yang tidak seberapa dari ana.

Alfaqir ila afwi rabbihi

Komentar saya : TERIMA KASIH SAUDARA AFIQ "AL-FATEH" :)

No comments:

Post a Comment